De politie overtuigde de man uit de hooistapel te komen.
Volledig scherm
De politie overtuigde de man uit de hooistapel te komen. © Politie Hoeksche Waard

Politie overtuigt verwarde man om hooistapel niet in de brand te steken

De blaren stonden op hun tong, maar het vele praten van de agenten in de Hoeksche Waard heeft effect gehad. Een ‘verwarde man’ die dreigde de hooistapel waarin hij zat in de brand te steken, werd overtuigd om zijn aansteker vooral niet te gebruiken.

,,Soms komt het bij een melding aan op tactisch onderhalen’’, meldt de politie. En dat onderhandelen was hard nodig, toen de agenten naar een melding van een ‘verdacht persoon op een erf’ reden. De man zou zich ophouden in een grote berg met gestapelde hooirollen.

Volgens de politie was de man in verwarde toestand en was hij niet van plan om met de politie mee de hooistapel af te dalen. Sterker: hij dreigde de hooistapel met een aansteker in brand te steken. ,,Met geduld en overredingskracht lukte het na enige tijd om toch met hem aan de afdaling te beginnen.’’

De aansteker van de man werd in beslag genomen. De man zelf werd overgedragen aan een zorginstelling.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.