Volledig scherm
Plofkraak in Dordrecht. © Qphoto

Politie: extra scherp op pinautomaten na vele plofkraken

De politie controleert de komende periode extra bij de pinautomaten in de Hoeksche Waard. Dat gebeurt naar aanleiding van de vele recente plofkraken in de regio Rotterdam. Dat meldt de politie.

Alleen al in november werden pinautomaten in Spijkenisse, Dordrecht en Vlaardingen met grof geweld opgeblazen door dieven. Door een 'plofkraak' proberen ze de 'flappentap' te breken er zo met de inhoud van de geldmachine vandoor te gaan.

De Hoeksche Waardse politie wil voorkomen dat er ook in de Hoeksche Waard plofkraken worden gepleegd en stelt nu extra surveillancerondes in langs de verschillende geldmachines op het eiland. De afgelopen nachten werden er al enkelen bezocht, onder meer in Piershil, Oud-Beijerland en Nieuw-Beijerland.

Puttershoek

Toch heeft ook de Hoeksche Waard al haar eigen, redelijk recente 'pinautomatenverleden'. In het centrum van Puttershoek werd weliswaar geen plofkraak gepleegd, maar probeerden dieven een nieuwe manier om de geldcassettes leeg te grissen. Met grote precisie werden gaten geboord in de machine om zo de bedrading te kunnen manipuleren. Daardoor kon de pinautomaat worden 'geplunderd'.