Jongeren breken in bij De Posthoorn in Puttershoek.
Volledig scherm
Jongeren breken in bij De Posthoorn in Puttershoek. © Arco van de Ree

Politie doorzoekt De Posthoorn na ‘inbraak’

In Puttershoek heeft de politie zaterdagmiddag vier jongeren aangesproken die zich toegang hadden verschaft tot het voormalig partycentrum De Posthoorn aan het Schouteneinde. Naar eigen zeggen hadden zij uit nieuwsgierigheid een kijkje genomen. Het viertal kon met een flinke reprimande vertrekken.

Attente buurtbewoners hadden gezien dat zij naar binnen gingen en hier melding van gemaakt bij de politie. Drie agenten doorzochten het bouwvallige pand, maar troffen niets aan. De auto waarmee de personen waren gekomen stond echter nog op de parkeerplaats. Met behulp van een politiehond werd in de omgeving gezocht. Het spoor leidde in de richting van de Oude Maas. Daar troffen agenten de bestuurder van de auto en zijn drie passagiers aan.

Zwervers

Quote

Elk jaar zien we met angst en beven de jaarwisse­ling tegemoet

Bewoner

De Posthoorn staat al sinds de sluiting in 2004 leeg. Puttershoekers weten te vertellen dat het pand regelmatig verdachte personen aantrekt. Zo zoekt een groep dakloze zwervers er vrijwel elke nacht onderkomen voor de nacht in het vervallen pand aan het Schouteneinde. Door de gaten die in de muren zijn gevallen verschaffen zij zich gemakkelijk toegang.

Het gebied rond het gebouw eigendom van een projectontwikkelaar die er nieuwe woningen wil bouwen. “Ik heb liever dat ze eerst de boel afbreken dan mooie plaatjes ophangen van nieuwe huizen”, aldus een bewoner van het Schouteneinde. ,,Elk jaar zien we met angst en beven de jaarwisseling tegemoet.”

Gevaarlijke situatie 

Het aantal incidenten rond de voormalige uitgaansgelegenheid neemt de laatste tijd verder toe, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.” Ook andere woningen in de buurt staan al jaren leeg. Deze week brandde een van deze woningen tot de grond toe af. Eerder dit jaar moest de brandweer uitrukken om een brand in een houten schuur te blussen.

In beide gevallen was de oorzaak waarschijnlijk een gevolg van het ‘knutselen’ met elektriciteit.

Potiehond zoekt verdachte personen
Volledig scherm
Potiehond zoekt verdachte personen © Arco van de Ree
  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.