Waterplanten in de kom van de Binnenmaas in Maasdam, op een warme zomerdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Waterplanten in de kom van de Binnenmaas in Maasdam, op een warme zomerdag. © Jeffrey Groeneweg

Planten verpesten waterpret voor boten en zwemmers: ‘Er is geen doorkomen aan’

Ook deze week schiet het kwik tot rond - en zelfs boven - de 30 graden. Prima vaarweer, zou je denken. Ware het niet dat grote delen van de Binnenmaas amper nog begaanbaar zijn, vanwege de wildgroei aan waterplanten. Recreatievaarders en zwemmers (de planten prikken ook nog eens) klagen steen en been. Het waterschap belooft beterschap en gaat snoeien en baggeren.

 1. Herinnering aan door de Duitsers gefusilleerde ‘Vijf van Greup’ blijft levend in Hoeksche Waard

  Herinne­ring aan door de Duitsers gefusil­leer­de ‘Vijf van Greup’ blijft levend in Hoeksche Waard

  Vorig jaar, tijdens het 80-jarige jubileumjaar, kon de herdenking vanwege corona niet plaatsvinden. Vandaar dat maandagmiddag in Westmaas extra lang werd stilgestaan bij de ‘Vijf van Greup’. Met een bloemlegging, zang en voordrachten van onder andere locoburgemeester Paul Boogaard bij het monument voor de vijf mannen die in 1941 door de Duitsers werden gefusilleerd vanwege hulp aan Britse piloten.
 2. Als het aan Maartje Julia (19) ligt, wordt ze de nieuwe S10: ‘Mijn grote droom’
  PREMIUM

  Als het aan Maartje Julia (19) ligt, wordt ze de nieuwe S10: ‘Mijn grote droom’

  Eigenlijk heet ze ‘gewoon’ Maartje de Wit. Maar opgegroeid in Mijnsheerenland met vriendinnen die allemaal dubbele namen hebben, bedacht ze als jong meisje al gauw haar eigen tweede naam: Julia. Inmiddels is het haar artiestennaam. Een die, hoopt ze, binnenkort uit de kelen van duizenden toehoorders weerklinkt. ,,Net als bij - niet veel oudere - zangeressen als Froukje en S10 die onlangs nog schitterden op Lowlands.”