Eerder werden er ruim duizend bomen gekapt om plaats te maken voor het windmolenpark.
Volledig scherm
Eerder werden er ruim duizend bomen gekapt om plaats te maken voor het windmolenpark. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Plannen omstreden zonnepark Heinenoord ‘gepauzeerd’ door wethouder

De plannen rondom project Zonnepark Heinenoord, en daarmee de aanvraag voor de omgevingsvergunning, zijn gepauzeerd. Er was de afgelopen maanden veel te doen om het omstreden park. Wethouder Piet van Leenen wil daarom ‘pas op de plaats maken in het proces’.

  1. Oudpapier inzamelen bij sportverenigingen ‘risicovol’ voor vrijwilligers: ‘Er moet een regeling komen’

    Oudpapier inzamelen bij sportvere­ni­gin­gen ‘risicovol’ voor vrijwilli­gers: ‘Er moet een regeling komen’

    Dozen die niet plat worden gemaakt, piepschuim dat er al dan niet per ongeluk in wordt gegooid. Vrijwilligers van sportverenigingen in de Hoeksche Waard werken zich steeds een slag in de rondte om de containers 'efficiënt’ vol te krijgen. Risicovol werk dat vaak door oudere vrijwilligers wordt gedaan, zegt het CDA. Maar omdat het inkomsten zijn die verenigingen hard nodig hebben, ook niet zomaar een bedrijvigheid om te schrappen. ,,Er moet een afbouwregeling komen.”
  2. Bart (20) uit Westmaas liep studievertraging op en runt nu een exclusieve online kledingwinkel

    Bart (20) uit Westmaas liep studiever­tra­ging op en runt nu een exclusieve online kledingwin­kel

    Bart van Eck (20) uit Westmaas liep vorig jaar tijdens zijn studie wat vertraging op. In plaats van bij de pakken neer te zitten, draaide hij de situatie om. Hij besloot iets te doen met zijn grote passie: het dragen en verkopen van exclusieve kleding. Wat begon als een experiment, groeide binnen no-time uit tot een succes. ,,Toen de eerste items online stonden, stroomden de bestellingen uit het hele land binnen.’’