Volledig scherm
Het paard belandde in de sloot en overleed. © Qphoto

Paard rent sloot in en overlijdt

Een paard is dinsdagochtend in een sloot in 's-Gravendeel gerend en verdronken. Veel mensen en hulpdiensten kwamen ter plaatse om het dier in nood te helpen.

Nabij de rotonde van de Tweede Kruisweg (N217) brak het dier door een klein hek met ijzerdraad en belandde in het water. De eigenaresse kwam snel op het dier af en hield met een touw het hoofd van het paard boven water. Ze kon niet voorkomen dat het paard, een van de oudere dieren in de groep, overleed.

Volledig scherm
Een paar rende in 's-Gravendeel de sloot in en verdronk. © Politie Hoeksche Waard

Hoe het dier door het hek kon breken is niet bekend. Met vereende krachten werd het paard uit de sloot getakeld. Een speciale paardenbroek, een soort reddingsvest om paarden uit het water te halen, moest uit Dordrecht komen om het 31 jaar oude dier uit het water te halen. Op de kant bleek de viervoeter niet meer te redden. Waarschijnlijk heeft het paard te lang in het water gelegen en is het aan onderkoeling overleden.
Eerder op de dag raakte bij Klaaswaal ook al een paard te water. Dit dier kon wel gered worden. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.