Sandra Hol op haar speciale driewieler.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Hol op haar speciale driewieler. © Victor van Breukelen

Oud-politica Sandra Hol strijdt nu buiten de politieke arena tegen MS: ‘Probeer nog zoveel mogelijk te doen’

Een scherpe tong, een verbale vechtersmentaliteit en een volharding waarvan fanatisme de andere zijde van de medaille was. Twee jaar terug verliet GroenLinks-fractievoorzitter en -raadslid Sandra Hol (53) de politieke arena in de Hoeksche Waard. Om zich toch vooral te concentreren op een ander gevecht, dat tegen MS. De politica werd patiënt.

 1. Harry uit Numansdorp start gratis handeltje in zaden: ‘Specialer en gezonder dan je in de supermarkt vindt’
  PREMIUM

  Harry uit Numansdorp start gratis handeltje in zaden: ‘Specialer en gezonder dan je in de supermarkt vindt’

  Harry Wildenberg uit Numansdorp liep al langer met het idee rond, maar zijn plannen voor een lokale zadenbibliotheek zijn de afgelopen twee weken in een stroomversnelling gekomen. De Bibliotheek Hoeksche Waard reageerde zó enthousiast op het initiatief dat zij medio september willen starten met het ‘uitlenen’ van allerlei bloemen-, kruiden- en groentezaadjes vanuit drie van hun locaties.
 2. Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’
  PREMIUM

  Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’

  Velen keken er naar uit. En boer Martin de Ruiter had de vergunning al wekenlang thuis liggen. Klein probleempje. Die vergunning gaat pas in op 15 augustus. Twee dagen nádat hij zijn Oogstmarkt in Strijen gepland had. Wat komende zaterdag dé feestelijke opening van het populaire evenement 'Beleef het en eet het’ had moeten worden, eindigt nu in een sof. ,,Dit weekend tóch opengaan, kost mij anders een boete van 8.000 euro.”