Drikus Vermaas (74) voor zijn oude huis aan de Schuringse-dijk: ,,Vroeger was Schuring een heel hechte, gezellige gemeenschap.''
Volledig scherm
PREMIUM
Drikus Vermaas (74) voor zijn oude huis aan de Schuringse-dijk: ,,Vroeger was Schuring een heel hechte, gezellige gemeenschap.'' © Qphoto

Oud-leerling Drikus Vermaas denkt met weemoed terug aan oude school

BuurtschappenSchool Schuring was ooit het kloppend hart van het gelijknamige buurtschap tussen Numansdorp en Strijen in. Oud-leerling Drikus Vermaas woonde er een groot deel van zijn leven tegenover en zag er veel veranderen.

Volgens buitenstaanders woon je er in the middle of nowhere. Bewoners van Schuring zelf wanen zich op een vakantieadres. Ze wonen aan de Schuringsedijk met bomen aan weerszijden en dijkhuizen aan één kant, aan een van de Havenkades langs de Schuringse Haven, of in de Zweedse Wijk naast de oude basisschool Schuring.

  1. Kunstenaarscollectief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’
    PREMIUM

    Kunste­naars­col­lec­tief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’

    Alsof ze met het huis dat ze betrok meteen ook schatplichtig was aan de kunst en cultuur van de Hoeksche Waard. Zo’n veertig jaar geleden settelde Leonie Cassée zich in Goudswaard in het huis van dichter en performer Bram Roza. Toen haar maatschappelijke carrière het eenmaal toeliet, koos ze ervoor haar liefde voor kunst ook bestuurlijk uit te dragen en werd ze voorzitter van de Hoeksche Waardse Kunstenaars.