Dit jaar helpt dominee Robbemond in Myanmar.
Volledig scherm
Dit jaar helpt dominee Robbemond in Myanmar. © World Servants

Oud-Beijerlandse zusjes bouwen kliniek in Andesgebergte

Zussen Anne Mae en Noëlle Ensing uit Oud-Beijerland bouwen in het Boliviaanse dorpje Cuevas aan een nieuwe kliniek. De komende weken stappen nog drie jongeren en de dominee van De Open Hof-kerk in het vliegtuig.

 1. Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpatiënten meer hoop op genezing door baanbrekende therapie
  PREMIUM

  Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpa­tiën­ten meer hoop op genezing door baanbreken­de therapie

  Hij geniet als fysicus en wetenschappelijk onderzoeker internationaal aanzien, maar in zijn dorp is Gerard van Rhoon gewoon ‘één van ons’. Het Ambachtse jongetje van weleer is zoveel mogelijk zichzelf gebleven en dat is zeker niet bekakt of ‘kijk mij eens’. Als professor neemt hij binnenkort voor het laatst zijn boterhammetjes mee naar college - hoe Hollands nuchter - want hij gaat met pensioen.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’