Wegwerkzaamheden, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Wegwerkzaamheden, foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP Xtra

Opgelet! Er wordt gewerkt aan de N489 en dit betekent het voor jou

Opgelet! Er wordt vanaf nu gewerkt aan het kruispunt van de Achterweg met de N489 in Mijnsheerenland. Er wordt een damwand geplaatst en het fietspad tussen de Achterweg en de Reedijk wordt vernieuwd. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.

 1. Werk aan weg geeft kersentelers Hoeksche Waard grote zorgen: ‘Óns seizoen begint en we zijn onbereikbaar!’
  PREMIUM

  Werk aan weg geeft kersente­lers Hoeksche Waard grote zorgen: ‘Óns seizoen begint en we zijn onbereik­baar!’

  Commotie én zorgen rondom het groot onderhoud op en rond de N489. Inwoners vrezen onveilige verkeerssituaties voor kinderen die naar school fietsen. En kersenboeren zijn bang dat ze de kersen in hun korte seizoen moeilijker aan klanten gesleten krijgen nu ze een stuk lastiger bereikbaar zijn. ,,Werk je heel 't jaar hartstikke hard, zijn je kersen klaar, word je van de buitenwereld afgesloten.”
 2. Verenigd verzet tegen verkeersoverlast in polder: ‘Laten we niet klakkeloos meer asfalt neerleggen’
  PREMIUM

  Verenigd verzet tegen verkeers­over­last in polder: ‘Laten we niet klakkeloos meer asfalt neerleggen’

  Angst voor meer asfalt, voor meer zwaar vrachtverkeer, voor meer schade aan de huizen en voor een verdere aantasting van de open polders en dijken in de zuidwesthoek van de Hoeksche Waard. Enkele direct betrokken (actie)groepen en bewoners van het Goudswaardse buitengebied hebben hun handen ineengeslagen om gezamenlijk op te trekken in hun strijd voor leefbaarheid en verkeersveiligheid.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”