De rupskraan wordt ontmanteld.
Volledig scherm
De rupskraan wordt ontmanteld. © Eduard Harinck

Opbouw Windpark Oude Maas gaat verder met andere kraan

De bouw van het Windpark Oude Maas gaat, na wat tegenslag met het verzakken van de kraan,  verder met een andere kraan. Eneco en Renewable Energy Factory, de initiatiefnemers van het windpark, gaan ervan uit dat met de komst van een ander type kraan het verzakkingsprobleem bij de bouw van vijf megaturbines in De Buitenzomerlanden bij Heinenoord is opgelost.

 1. Kruidenierszoon uit Oud-Beijerland staat bekend als wethouder ‘Bob de Bouwer’ en denkt nog niet aan stoppen
  PREMIUM

  Kruide­niers­zoon uit Oud-Beijerland staat bekend als wethouder ‘Bob de Bouwer’ en denkt nog niet aan stoppen

  Vraag naar zijn DNA als politicus en je zult uit de ene mond het woord gedreven horen, en uit de andere berekenend. Het is maar net door welke politieke bril wethouder Piet van Leenen wordt bekeken. De kruidenierszoon uit Oud-Beijerland is inmiddels 73, en met ‘hoofdpijndossiers’ als duurzaamheid en woningbouw in zijn portefeuille doet hij ‘nooit genoeg of juist teveel’ bij politiek andersgezinden.
 2. Cees ziet juist steun voor bungalows op schiereiland: ‘Veel verzet? Dat is schromelijk overdreven’
  PREMIUM

  Cees ziet juist steun voor bungalows op schierei­land: ‘Veel verzet? Dat is schrome­lijk overdreven’

  In de volksmond wordt het schiereiland dat uitsteekt in de Binnenmaas ‘t Hof genoemd. Zo’n zestig jaar is het inmiddels in bezit van de familie Plomp, die er een transportbedrijfje heeft en een vervallen camping heeft die niet meer in gebruik is. Er zijn vergevorderde plannen om op het schiereiland in Westmaas vijf bungalows te bouwen. Maar er is ook verzet: ,,Je hebt mensen die overal tegen zijn.”