Met een beetje verbeelding kom je een eind. Hier kan straks een frisse duik genomen worden in het nieuwe zwembad.
Volledig scherm
Met een beetje verbeelding kom je een eind. Hier kan straks een frisse duik genomen worden in het nieuwe zwembad. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Op deze plek kun je straks een frisse duik nemen: nieuw zwembad in Numansdorp

Het duurt nog even, maar straks kan hier een duik genomen worden in het gloednieuwe zwembad in Numansdorp. Zwem- en polovereniging ZPC hoeft dan straks voor thuiswedstrijden en trainingen niet meer uit te wijken naar zwembaden in de regio. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
  2. Moedwillige vernielingen aan lichtopstand en wachttoren doen Sassenaren pijn

    Moedwilli­ge vernielin­gen aan lichtop­stand en wachttoren doen Sassenaren pijn

    Strijensas is een absoluut rustpuntje in de Hoeksche Waard, met de karakteristieke brug, de schilderachtige jachthaven en de ligging aan het Hollands Diep. Maar de plaatselijke bevolking is momenteel vooral verbolgen. Want de vernielingen aan de gezichtsbepalende bouwwerken, de monumentale lichtopstand bij de ingang van de haven, en de wachttoren die zich op een flinke steenworpafstand bevindt, hebben de trots van de Sassenaren gekrenkt.