Steven Corijn, voorzitter Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.
Volledig scherm
Steven Corijn, voorzitter Ondernemersvereniging Hoeksche Waard. © Arco van de Ree

Ondernemers richten zich meer en meer op ‘Den Haag’

Hoeksche Waardse ondernemers hebben sinds kort een ‘luisterend oor’ in politiek Den Haag. Sinds kort werkt de ondernemersvereniging op het eiland namelijk nauw samen met Ondernemend Nederland (ONL).

De samenwerking moet leiden tot een sterkere lobby richting de Haagse politici, meldt de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). Oftewel: zijn bepaalde wetsvoorstellen wel of niet gunstig voor ondernemers in Oud-Beijerland, Numansdorp, Puttershoek of ‘s-Gravendeel, dan kan er sneller, effectiever en gerichter worden gelobbyd in Den Haag met het landelijke ONL aan de Hoeksche Waardse zijde.

Thema’s

Quote

Op concrete thema's kunnen we samenwer­ken in politiek Den Haag

Steven Corijn

,,Voor ons is het van belang dat we relevante contacten buiten onze eigen regio versterken’’, zegt Steven Corijn, voorzitter van de OHW. ,,Gezien de toenemende complexiteit van de uitdagingen waarvoor de ondernemers staan kunnen we daar alleen maar voordeel uit halen.’’

Dat vindt ook Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL ,,Op concrete thema's kunnen we samenwerken in politiek Den Haag.’’

Die thema’s zijn bij vrijwel alle ondernemersverenigingen in de buurt van de Hoeksche Waard nagenoeg hetzelfde. Om die reden is het volgens Corijn van belang dat ONL weet wat er in de Hoeksche Waard speelt. ,,Groeperen en via ONL een actief ‘luisterend oor’ hebben in Den Haag is daarom erg belangrijk’’, stelt hij.

BIZ

Daarnaast is de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard erg gecharmeerd van de bedrijveninvesteringszones (BIZ), zegt Erik Klop, bestuurder bij OHW en met zijn bedrijf Visser en Visser betrokken bij BIZ De Hoogerwerf in Oud-Beijerland. ,,De praktijk wijst uit dat een aantal collectieve belangen gemakkelijker te realiseren zijn met een BIZ. Een ambitie om er meer te hebben in de Hoeksche Waard is er niet per se. Maar we zijn er zeker voorstander van’’, zegt hij desgevraagd.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.