Volledig scherm
© ARCHIEFFOTO VICTOR VAN BREUKELEN

Ondanks herfstachtige weer blijft het druk op springkussens van Attractieschuur

De zomervakantie is ten einde, maar dat betekent voor Diane de Geus van de Attractieschuur Hoeksche Waard niet einde seizoen. Het is druk. En blijft druk. En dat vraagt om de nodige reparatiewerkzaamheden.

Zomervakantie voorbij. Dus einde springkussenseizoen?

,,Welnee. Ik kom nét uit een springkussen. Want we houden grote schoonmaak en brengen herstelwerkzaamheden aan. Eind augustus, met de feestweek in 's-Gravendeel, begint onze drukste periode. September is onze beste maand."

Aan wat voor werkzaamheden moeten we denken?

,,Het gaat vooral om schoonmaken. We hebben veel evenementen achter de rug. Na een weekend vol barbecues, bedrijfsuitjes en familiedagen komen er veel vieze springkussens terug. Vooral als het zo regenachtig is, is het hard werken om ze schoon te krijgen. Daarnaast repareren we de springkussens."

Veel scheuren?

,,Valt gelukkig mee. De springkussens zijn vooral smerig, maar gelukkig nog wel heel."

En de verhuurpiek ligt in het weekend?

,,Ja, vanaf de vrijdag begint het weer van voor af aan. En dan hopen we op beter weer. Het is nu een dipje, herfstachtig, maar ik verwacht voor de komende maanden nog wel wat mooier weer. En eind september is het weer Burendag, dus dat is sowieso een razenddrukke periode."

Hoeveel springkussens moeten geboend worden?

,,Na afgelopen weekend zijn er twaalf springkussens teruggekeerd van verhuur. Dus dat betekent twaalf springkussens grondig nalopen en schoonmaken. In totaal hebben we er twintig."

Zijn de springkussens nog steeds het meest populair?

,,Ja, springkussens voeren de hoofdmoot. Daarnaast verhuren we veel partytenten. We krijgen steeds meer verzoeken van bedrijven. Wat betreft de bedrijfsuitjes is het druk in de Hoeksche Waard."