Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marcelle Davidse

Nieuwe leveranciers voor rolstoelen en rollators gaan ‘zo snel mogelijk aan het werk’

Welzorg en Medipoint gaan Hoeksche Waarders van hulpmiddelen als rolstoelen en rollators voorzien. De gemeente Hoeksche Waard en de leveranciers tekenden vandaag een contract.

Het gaat om het leveren van hulpmiddelen die onder de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen, zoals rollators, wandbeugels voor in het toilet of de douche of een complete traplift in een woonhuis. De gemeente Hoeksche Waard zegde eerder het contract met het Hulpmiddelencentrum (HMC) op, omdat dat bedrijf afspraken niet nakwam. Inwoners van de Hoeksche Waard kregen spullen volgens wethouder Joanne Blaak te laat geleverd en wachtten vergeefs op reparaties.

Het overstappen naar de nieuwe leveranciers kost de gemeente wel veel geld, jaarlijks 690.000 euro extra, omdat Welzorg en Medipoint hogere tarieven hanteren. De gemeenteraad gaf niettemin maandagavond unaniem steun aan het collegevoorstel.

Minder kwetsbaar

,,We zijn blij met de steun van de raad. Met twee leveranciers zijn we minder kwetsbaar dan met één’’, zegt een woordvoerster van de gemeente. ,,Het doel is een warme overdracht voor de cliënten. We proberen te regelen dat de cliënten zoveel mogelijk hun spullen kunnen houden, al zal dat misschien niet altijd lukken. In dat geval krijgen ze er nieuwe voor terug.’’

Quote

Het doel is een warme overdracht voor de cliënten

De komende weken worden de contracten verder uitgewerkt. ,,We willen dat de nieuwe leveranciers zo snel als mogelijk voor ons aan het werk gaan. Als het kan, gebeurt dat nog voor het einde van het jaar.’’