Volledig scherm
Corrie Roest. © VICTOR VAN BREUKELEN

Nieuwe bus voor De Peerdegaerdt is binnen handbereik

Opluchting overheerst bij Zorgboerderij De Peerdegaerdt in Strijen. Even leek de geldinzameling voor een nieuwe bus voor cliënten te stagneren, maar die is nu vlotgetrokken. Sterker nog: de benodigde 30.000 euro is bijna binnen. De teller staat op zo'n 25.000 euro. ,,En die resterende 5000 euro komt ook'', verwacht geldinzamelaar Corrie Roest. Zij zag met lede ogen aan dat de kapotte bus niet kon worden vervangen wegens geldgebrek.

Half februari meldde zij nog dat de inzameling tot haar teleurstelling bleef steken op 12.000 euro. Dat was bij lange na niet genoeg om de deelnemers aan de activiteiten van De Peerdegaerdt te vervoeren. ,,Deze mensen wonen verspreid door heel de Hoeksche Waard. Ze kunnen vaak niet zelf rijden'', gaf zij aan.

Het openbaar vervoer is ook geen optie. ,,Er stopt geen bus vlakbij en velen kunnen daarmee niet reizen. Er wordt zoveel aan goede doelen geschonken, maar De Peerdegaerdt schiet erbij in'', sprak zij teleurgesteld. ,,Terwijl het juist zo'n goed doel is.'' Zij refereerde aan haar recent overleden zoon Harm, die intens genoot van zijn werk met de dieren van de boerderij.

Groot is dan ook haar blijdschap dat het streefbedrag bijna binnen is. ,,Een groot deel daarvan komt van bedrijven die grote bedragen hebben geschonken en van de gemeente. Particulieren dragen ook bij.'' Alles bij elkaar is het straks voldoende voor de aanschaf van een fraaie, nieuwe bus die ook een dierentrailer kan trekken. Corrie Roest durft niet te voorspellen wanneer die kan gaan rijden. ,,Liefst zo snel mogelijk.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.