Medewerkers van de zorgambulance hebben met succes de scholing afgerond waarmee ze mogen werken op de nieuwe ambulance voor middencomplexe zorg.
Volledig scherm
Medewerkers van de zorgambulance hebben met succes de scholing afgerond waarmee ze mogen werken op de nieuwe ambulance voor middencomplexe zorg. © Frederike Slieker

Nieuw type ambulance moet zorgen dat ‘gewone’ ambulance beschikbaar blijft voor spoed

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat vanaf september met een nieuw type ambulance werken. Dit voertuig wordt ingezet voor patiënten die stabiel zijn, maar wel bewaakt vervoerd moeten worden.

 1. Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpatiënten meer hoop op genezing door baanbrekende therapie
  PREMIUM

  Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpa­tiën­ten meer hoop op genezing door baanbreken­de therapie

  Hij geniet als fysicus en wetenschappelijk onderzoeker internationaal aanzien, maar in zijn dorp is Gerard van Rhoon gewoon ‘één van ons’. Het Ambachtse jongetje van weleer is zoveel mogelijk zichzelf gebleven en dat is zeker niet bekakt of ‘kijk mij eens’. Als professor neemt hij binnenkort voor het laatst zijn boterhammetjes mee naar college - hoe Hollands nuchter - want hij gaat met pensioen.
 2. Mishandelde vader zijn baby of was hij ‘onvoorzichtig’ bij het spelen? ‘Onderschat dat zij teerder was’
  PREMIUM

  Mishandel­de vader zijn baby of was hij ‘onvoor­zich­tig’ bij het spelen? ‘Onderschat dat zij teerder was’

  Een 31-jarige man uit de Hoeksche Waard is veroordeeld voor mishandeling van zijn piepjonge dochtertje. Het drie maanden oude baby’tje werd thuis door haar vader in het gezicht geslagen, waardoor ze bloeduitstortingen en blauwe plekken opliep. Op haar beentje vond een arts een bijtwond. ,,Klaarblijkelijk was dat veel te hard’’, zei de jonge ouder woensdag tijdens zijn rechtszaak.