Nikki Korpel draait zelf ook op het festival.
Volledig scherm
Nikki Korpel draait zelf ook op het festival. © Nikki Korpel

Nieuw fenomeen bij Recreatieoord Binnenmaas: Fitnessfestival

Op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas vindt vandaag de eerste editie van FitFestijn plaats. Zoals de naam wellicht doet vermoeden, worden er dit festivalweekend geen biertjes geschonken. Bij verschillende podia kan er gesport, gedanst en gezond gegeten worden. Op het hoofdpodium draait een dj.

Festivals die zijn gericht op sportievelingen worden steeds populairder in Nederland. Zo trok het uitverkochte Healthy Fest in Zeewolde eind juni dit jaar duizenden bezoekers.

De organisatie van FitFestijn, Les Management en het recreatieoord, verwachten morgen tussen de 100 en 200 bezoekers.

Er liggen echter al plannen om de tweede editie van het FitFestijn volgend jaar een stuk grootser aan te pakken. ,,Een meerdaags fitnessfestival waarbij mensen in een tent kunnen blijven slapen. Daar willen we heen'', stelt Nikki Korpel (28) van Les Management. ,,Binnen vijf jaar willen we net zo groot worden als Healthy Fest.''

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Kunstenaarscollectief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’
    PREMIUM

    Kunste­naars­col­lec­tief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’

    Alsof ze met het huis dat ze betrok meteen ook schatplichtig was aan de kunst en cultuur van de Hoeksche Waard. Zo’n veertig jaar geleden settelde Leonie Cassée zich in Goudswaard in het huis van dichter en performer Bram Roza. Toen haar maatschappelijke carrière het eenmaal toeliet, koos ze ervoor haar liefde voor kunst ook bestuurlijk uit te dragen en werd ze voorzitter van de Hoeksche Waardse Kunstenaars.