Joost Kant (81) en Johan Ros (51) zijn jagers.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Kant (81) en Johan Ros (51) zijn jagers. © Arie Kievit

Niet alleen kritiek op jagers: ‘Juist door ons is de natuur zo gevarieerd’

Het jachtseizoen loopt op zijn einde: vanaf 1 februari mag op heel veel dieren niet meer worden geschoten. Jagers in de Hoeksche Waard ervoeren de afgelopen maanden behalve kritiek ook lof. ,,Door de ‘koop lokaal’-beweging is een herwaardering van wild ontstaan.’’

 1. Moedwillige vernielingen aan lichtopstand en wachttoren doen Sassenaren pijn

  Moedwilli­ge vernielin­gen aan lichtop­stand en wachttoren doen Sassenaren pijn

  Strijensas is een absoluut rustpuntje in de Hoeksche Waard, met de karakteristieke brug, de schilderachtige jachthaven en de ligging aan het Hollands Diep. Maar de plaatselijke bevolking is momenteel vooral verbolgen. Want de vernielingen aan de gezichtsbepalende bouwwerken, de monumentale lichtopstand bij de ingang van de haven, en de wachttoren die zich op een flinke steenworpafstand bevindt, hebben de trots van de Sassenaren gekrenkt.
 2. De Rotary een club voor kakkerige snobs? Nee hoor, hier helpen ze ouderen en gehandicapten
  PREMIUM

  De Rotary een club voor kakkerige snobs? Nee hoor, hier helpen ze ouderen en gehandicap­ten

  De Rotary. Vaak wordt deze naam - uit onwetendheid - uitgesproken alsof er een hete aardappel in de keel blijft hangen. Alsof het een club van kakkerige snobs betreft, die hun vette bankrekeningen soms aanwenden voor liefdadigheid. Rianne Koole, lid van Rotary Club Hoeksche Waard, geeft aan wat ‘de Rotary’ écht is: een serviceclub die onder meer onbaatzuchtig de medemens probeert te steunen.