Volledig scherm
PREMIUM
Nick Jonkman. © Maarten de Pater

Nick Jonkman stopt er nu écht mee

Nick Jonkman (31) neemt opnieuw afscheid als voetballer en nu komt de verdediger van Heinenoord niet meer op zijn beslissing terug. Vanwege een druk privéleven en een hectische baan is het na dit voetbalseizoen echt mooi geweest. Jonkman blikt terug op een carrière met pieken en dalen.

Jonkman rook aan het betaalde voetbal, zonder ervan te mogen proeven. In 2008 maakte hij vanaf de bank mee hoe ADO Den Haag naar de eredivisie promoveerde. ,,Ik heb er een onwijs mooie tijd gehad, maar helaas mocht het niet zo zijn dat ik een kans kreeg'', zegt de voormalig jeugdspeler van PSV Poortugaal, Spijkenisse en SVVSMC.

  1. Droom Linda van Schaik (18) komt uit: Basketballen in Amerika
    PREMIUM

    Droom Linda van Schaik (18) komt uit: Basketbal­len in Amerika

    Basketbalster Linda van Schaik (18) kan haar geluk momenteel niet op. De Oud-Beijerlandse guard veroverde met de Orange Angels de beker en de landstitel in de U20-eredivisie, bereikte met eredivisieclub Dozy/Den Helder de play-offs en ziet nu ook haar grote droom uitkomen: collegebasketbal spelen in Amerika. De jeugdinternational gaat vanaf augustus vier jaar in de Sun Belt Conference spelen voor de Warhawks van de University of Louisiana Monroe.