Zoals Koningsdag er een paar jaar geleden nog uitzag.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoals Koningsdag er een paar jaar geleden nog uitzag. © Roel Dijkstra

Misschien lege straten op Koningsdag, maar dít is er allemaal wél te doen in de Hoeksche Waard

De verjaardag van Willem-Alexander wordt in de Hoeksche Waard ook dit jaar door de coronacrisis anders gevierd dan gewend. Toch gaat niet door alle Koningsdagfestiviteiten een dikke streep. Van letterspeurtocht, huiskamerquiz tot stoepkrijtwedstrijd. Dít is er dankzij de creatieve Oranjeverenigingen nog wel mogelijk.

 1. Shanaya (11) maakte een videoclip in het Weizigtpark: 'In de clip zie je veel verschillende kinderen'
  indebuurt.nl

  Shanaya (11) maakte een videoclip in het Weizigt­park: 'In de clip zie je veel verschil­len­de kinderen'

  Als de Dordtse Shanaya Fazal (11) ergens niet tegen kan, dan is het onrecht. Daarom wil ze later jurist of advocaat worden en gebruikt ze nu al haar zangtalent om de kracht van samenhorigheid te benadrukken. Voor de videoclip van haar nummer 1 Geheel ging ze onder andere naar het Weizigtpark en kreeg ze hulp van achttien kinderen. Allemaal met een eigen achtergrond en verhaal.
  Dordrecht
 2. Vrijwilliger Dick wil vooral het platteland leefbaar houden: ‘We moeten de boeren koesteren’
  PREMIUM

  Vrijwilli­ger Dick wil vooral het platteland leefbaar houden: ‘We moeten de boeren koesteren’

  Zonder dat hij het zich realiseert, is hij een ambassadeur van het eiland. Als kind van Brabantse importouders is Dick Holster meer Hoeksche Waards dan menig geboren Hoeksche Waarder. Zijn tongval plooit zich altijd in dialect, hij organiseert de Buitensluisse Paardenmarkt in Numansdorp en probeert het verleden van het agrarische megabedrijf Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen levend te houden. Ook koning Willem-Alexander vindt hem speciaal.
  Numansdorp