Drukte bij de milieustraat nu iedereen thuiswerkt of vrij is wordt er heel wat afgeklust en in de tuin gewerkt. Ook hier een oproep voor gepaste afstand.
Volledig scherm
Drukte bij de milieustraat nu iedereen thuiswerkt of vrij is wordt er heel wat afgeklust en in de tuin gewerkt. Ook hier een oproep voor gepaste afstand. © Pix4Profs/Tonny Presser

Milieustraat in Westmaas past de openingstijden aan

De afvalstoffendienst RAD Hoeksche Waard sluit tot nader order de milieustraat in Westmaas op zaterdagen. Dit in verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gaat de milieustraat op doordeweekse dagen minder lang open.

RAD Hoeksche Waard neemt daarnaast nog meer maatregelen. Zo is de inzameling van oud papier voor verenigingen, kerken en scholen tijdelijk stopgezet. In plaats daarvan plaatst basisschool OBS het Talent in Mookhoek een container waar inwoners oud papier kunnen doneren. De inzameling van textielzakken door HW-werkt vervalt sowieso. Dit geldt onder andere voor de kernen Goudswaard, Zuid-Beijerland, Mijnsheerenland en Puttershoek. De eerstvolgende ophaalronde is pas in juli.

De milieustraat blijft van maandag tot en met vrijdag wel tussen 08.00 uur en 15.30 uur geopend. De afvaldienst roept wel op alleen naar Westmaas te komen als er een uiterste noodzaak is. Ook mogen er maximaal vijf auto's tegelijk op het terrein zijn en worden bezoekers verplicht in de auto te blijven wachten en twee meter afstand te bewaren.

Het meenemen van kinderen heeft RAD Hoeksche Waard expliciet verboden. Bij gezondheidsklachten is het eveneens niet toegestaan om naar de milieustraat te gaan.