Volledig scherm
Mika is hartstikke blij met de gloednieuwe nestschommel. © Qphoto

Mika is de koningte rijk met 'zijn' schommel

De 13-jarige Mika Vledder uit Strijen wilde heel graag weer met zijn vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Omdat hij door een chromosoomafwijking meervoudig gehandicapt is, ging dat niet meer. Tot nu!

In de speeltuin aan de Binnensingel in zijn dorp hangt een nestschommel die dankzij een burgerinitiatief is betaald en vandaag officieel wordt geopend. Mika is de koning te rijk. Eindelijk kan hij op een veilige manier spelen met de andere kinderen uit de buurt.

De nestschommel is een speeltoestel dat Mika in staat stelt om ook lekker buiten in de speeltuin bezig te zijn. ,,Het is een lange aanloop geweest, maar we zijn enorm blij dat het gelukt is'', glundert Mika's buurvrouw Remona Langerak, de motor achter het burgerinitiatief. ,,Twee jaar geleden hebben we de eerste aanzet gegeven, dus het is een initiatief van de lange adem geworden. Maar als je ziet hoeveel plezier iedereen nu aan de nestschommel beleeft, is het dat allemaal waard.''

Quote

Als je ziet hoeveel plezier iedereen nu aan de nestschom­mel beleeft, is het dat allemaal waard

Ramona Langerak

Inspiratie

Het idee voor de aanschaf van de nestschommel ontstond toen de familie Vledder het speeltoestel elders in Nederland ontdekte, legt Mika's moeder Anke uit. ,,Remona en mijn man Rick hebben daarna actie ondernomen. Door mee te doen aan een actie van supermarkt Lidl hebben we een deel van de benodigde 3000 euro voor de aanschaf van de schommel bij elkaar gekregen. Ook hebben we veel steun gekregen van Thamar van der Poel van Welzijn Hoeksche Waard, die ons op het juiste spoor zette voor de crowdfundingsactie.''

Die gezamenlijke inspanning zorgde ervoor dat het benodigde geld er kwam en dat er nu vrolijk en veilig gespeeld kan worden in Strijen. ,,Ook de andere kinderen in de buurt zijn er blij mee'', merken Remona en Anke.

Voor vandaag staat de feestelijke ingebruikname van de schommel gepland. Remona: ,,'s Middags is het groot feest aan de Binnensingel, met muziek, hapjes, drankjes. Ook wethouder Joanne Blaak zal daarbij aanwezig zijn."