Volledig scherm
PREMIUM
HKS-directeur Wout Kusters op zijn bedrijf in 's-Gravendeel: ,,Vanwege de bereikbaarheid is het Moerdijk geworden." © VICTOR VAN BREUKELEN

Metaalbedrijf HKS verlaat nog dit jaar 's- Gravendeel

HKS gaat weg uit 's-Gravendeel. Het schrootbedrijf zet de werkzaamheden voort op bedrijventerrein Moerdijk. Het metaalbedrijf sluit eind van dit jaar de deuren in de Hoeksche Waard.

,,Moerdijk is goed bereikbaar voor zeeschepen om te laden", verklaart algemeen directeur Wout Kusters de verhuizing. Veel inwoners uit 's-Gravendeel die in de omgeving van het bedrijf wonen, zullen opgelucht adem halen. Weliswaar komt er niet op heel korte termijn een einde aan de nachtelijke herrie, maar het eind is wel in zicht.

Ook begrafenissen kunnen dan weer ongestoord verlopen. De afgelopen tijd werden deze soms verstoord door het lawaai van klapperende vrachtwagens met ijzerwaren. ,,We stoppen niet direct, maar bouwen geleidelijk af", zegt Kusters. Andere betreuren juist het vertrek van het bedrijf uit het seuterdorp. Zo verliezen voetbalvereniging 's-Gravendeel en de organisatie van de jaarlijkse feestweek een goede sponsor.