De Piershilse Huiskamerkwis is de inspiratiebron voor het initiatief.
Volledig scherm
De Piershilse Huiskamerkwis is de inspiratiebron voor het initiatief. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Met de pen in de aanslag op Koningsdag: Vier dorpen sluiten zich aan bij 'Koningsdagkwis'

Het initiatief van Oranjevereniging Nederland en Oranje uit Heinenoord om op Koningsdag de Hoeksche Waardse Huiskamer Quiz te organiseren, is in andere dorpen op het eiland enthousiast gevolgd.

Ook de Oranjeverenigingen van Mijnsheerenland, Klaaswaal, Numansdorp en Nieuw-Beijerland bieden hun dorpsgenoten de gelegenheid om thuis aan de slag te gaan met allerlei puzzels en opdrachten.

Inspiratiebron

Vanwege de coronacrisis zijn alle activiteiten die tijdens Koningsdag zouden plaatsvinden afgeblazen. Nederland en Oranje kwam daarop met het idee om de Tentquiz, die vorig jaar een succes bleek, naar de huiskamer te verplaatsen. Met als inspiratiebron de Piershilse Huiskamerkwis, die al enkele jaren met succes wordt gehouden, gingen de leden van de Heinenoordse Oranjevereniging aan de slag om op 27 april iets leuks voor de bewoners te organiseren.

Teams die zich aanmelden krijgen een boekje met puzzels en opdrachten, die zij binnen een bepaalde tijd moeten vervullen én inleveren. ,,Het is hartstikke leuk dat andere Oranjeverenigingen inmiddels ook het besluit hebben genomen om zich bij de quiz aan te sluiten. Met verenigingen in dorpen die nog niet deelnemen zijn we nog in gesprek'', aldus Charlene Biesheuvel van Nederland en Oranje.