Volledig scherm
Elke vrijdag bereidt Marjolein Poel uit Mijnsheerenland maaltijden vanuit haar eigen kookstudio. © Privéfoto

Marjolein kookt voortaan voor Jan en alleman in haar eigen kookstudio

Even vragen aanMarjolein Poel uit Mijnsheerenland doet niets liever dan koken. Met regionale seizoensproducten wel te verstaan. Daarom heeft ze een kookstudio opgericht, genaamd: Dames de Jong, vernoemd naar haar twee dochters Benthe en Phileine.

Je hebt van je hobby je werk gemaakt...

,,Zeker. In mijn keuken staat er altijd iets te pruttelen. Koken met verse producten is mijn hobby en sinds mei dit jaar ook mijn werk. Er is niets wat mij zo blij maakt als het schort dat aan kan, quiches die uit de oven komen en dan zo lekker ruiken.''

Vrijdag is voor jou: kookdag?

,,Elke vrijdag bereid ik vanuit de kookstudio maaltijden. Iedereen in de omgeving kan tot vrijdagochtend, morgenochtend dus, een bestelling doorgeven die ik 's avonds tussen 18.00 en 18.30 uur bezorg, of op een ander tijdstip worden afgehaald. Er zijn mensen die de snelwegafslag nemen en dan een maaltijd komen ophalen.''

Hoe loopt het?

,,Hartstikke goed. Net als de groepjes van zes tot acht mensen, met wie ik samen kook. Het zogeheten 'avondje uit in de kookstudio'. We delen de liefde voor het koken en maken samen een driegangenmenu. Dat eten we vervolgens gezamenlijk in een huiskamersetting.''

Je geeft ook les aan kinderen. Hoe maak je dat leuk?

,,Op de dinsdagmiddag kunnen jonge liefhebbers komen koken en lekker eten. Dat zijn kinderen vanaf ongeveer groep 6. Zij geven zichzelf op. Sommigen roepen al dat ze zelf kok willen worden.''

Wat maken jullie zoal?

,,Allerlei gerechten met aardappelen, die natuurlijk uit de Hoeksche Waard komen. Ik wil hen graag laten zien wat ze voor zich hebben en hoe ze het kunnen bewerken. Ze komen erachter dat het leuk én lekker is. Daarbij gebruik ik kruiden uit de moestuin en kas. Daar neem ik ze ook mee naartoe, zodat ze zien hoe het allemaal groeit.''