Een jager en zijn hond. Een duo dat, als het aan de minister ligt, komend konijnenjachtseizoen lekker op de bank mag blijven liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jager en zijn hond. Een duo dat, als het aan de minister ligt, komend konijnenjachtseizoen lekker op de bank mag blijven liggen. © Michael Migos

Lokale jagers ontstemd over verbod konijnenjacht: ‘Ook wij willen een mooie, diverse natuur’

Jagers voelen zich wederom ‘gepiepeld’ door een besluit van de minister om, tenminste dit jaar, de konijnen- en hazenjacht te verbieden. De Jagersvereniging is zeer ontstemd over dit besluit en gaat een bodemprocedure en kort geding voeren tegen de Nederlandse Staat. Ook lokale boeren gaan ‘uit hun dak'. ,,In de Hoeksche Waard is de hazenstand nu al veel te hoog. Zonder regulering neemt de schade aan granen, suikerbieten, wortelen en peulvruchten alleen maar toe.”

  1. Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’
    PREMIUM

    Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’

    Ooit predikte de dominee er hel en verdoemenis vanaf de kansel. Én hoop, want de Nederduits Gereformeerde Kerk in Oud-Beijerland was voor de deemoedige gelovigen ook de poort naar de hemel. Later struinden er koopjesjagers en verzamelaars op zoek naar een aanvulling van hun rariteitenkabinet. Nu belijdt kunstenaar Vincent in het kerkje er zijn ‘eigen’ geloof. Het huis van het Woord is het huis van het Beeld geworden.