Slapen in de kas bij Vers Hoeksche Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
Slapen in de kas bij Vers Hoeksche Waard. © Qphoto

Logeren tussen de kersen in Heinenoordse kas: ‘Mensen zien dit echt als een minivakantie’

Logeren in de Hoeksche Waard kan binnenkort op een wel heel bijzondere plek: in een kas tussen zo’n vijfhonderd kersenbomen. Esther Noot en Edwin Esmeijer, eigenaren van restaurant Vers Hoeksche Waard aan de Blaaksedijk Oost in Heinenoord, zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de verhuur van een kamer.

 1. Vader Jan en dochter Rianne maken succesvolle switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage
  PREMIUM

  Vader Jan en dochter Rianne maken succesvol­le switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage

  Meer dan veertig jaar schalde er muziek uit de transistorradio bij Peugeotdealer Knoot in Oud-Beijerland. Inmiddels zijn in het showroomgedeelte van weleer de auto’s vervangen door lp’s, cd’s, muziekmerchandise en rock- en popmemorabilia. Jan Knoot en zijn dochter Rianne runnen er De Vinyl Garage. En nee, bij binnenkomst schalt niet Master Mechanic van Johnny Winter uit de boxen.
 2. Geen kerncentrales, maar ‘Land uit Water’
  PREMIUM

  Geen kerncentra­les, maar ‘Land uit Water’

  Het had maar een haartje gescheeld of er hadden drie kerncentrales in de Hoeksche Waard gestaan: in Numansdorp, ’s-Gravendeel en op Tiengemeten. Toenmalig burgemeester Lodder van ’s-Gravendeel was zelfs een groot voorstander. „Als burgemeester van Borssele ben ik opgegroeid met een kerncentrale. Voor mij heeft zo’n ding weinig afschrikwekkends meer.” Dat het allemaal anders is verlopen, kom je te weten in de tentoonstelling Land uit Water in museum Hoeksche Waard.