Daan en Tess brengen hun tekeningen rond in hun buurt in Maasdam.
Volledig scherm
Daan en Tess brengen hun tekeningen rond in hun buurt in Maasdam. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Lief! Daan (4) en Tess (10) maken tientallen tekeningen als steuntje in de rug voor ouderen

Een lieve actie van Daan (4) en Tess (10) uit Maasdam. Nu zij veel tijd thuis doorbrengen, zetten ze hun teken- en schrijfkunsten in om ouderen uit de buurt een steuntje in de rug te geven. Inmiddels hebben de twee al meer dan 25 tekeningen op de bus gedaan én krijgen ze zelfs post terug. ,,Vanmorgen zaten er weer twee bedankkaarten in de bus’’, zegt moeder Mariska trots.

Het idee om tekeningen bij ouderen in de bus te doen, was in eerste instantie een schoolopdracht voor de 4-jarige Daan. ,,Hij moest van de juf een tekening of kaart bij een oudere brengen. Dit omdat zij veel thuis zitten en wel een oppepper kunnen gebruiken. ,,Zo heeft Daan een tekening gemaakt voor onze buurvrouw. Drie minuten later kregen we een telefoontje met: super bedankt. Lief dat je aan ons denkt’’, zegt Mariska.

Quote

Als we dit al binnen een paar minuten kunnen bereiken, dan wilden ze er graag meer maken

Mariska

En dat smaakte naar meer. ,,Als we dit al binnen een paar minuten kunnen bereiken, dan wilden ze er graag meer maken.’’ Daan neemt het tekenen op zich en zijn zus Tess schrijft een lieve tekst erbij. ‘Een klein beetje extra liefde in deze gekke periode’, staat erop. De boodschap heeft effect, want ze krijgen ook lieve kaarten en brieven terug. ,,Ze krijgen er echt wat voor terug. Hoe meer kinderen dit doen, hoe beter. Al is het maar voor hun naaste buren. Het is een kleine moeite en kost niks’’, zegt Mariska.