Volledig scherm
PREMIUM
© Arie Kievit

'Leatherpaint artist' Leona maakt een vliegende start met atelier vol beschilderde schoenen en jassen

Vanaf het moment dat Leona van Marrewijk haar beschilderde schoenen, jassen en tassen letterlijk in de etalage heeft gezet, is haar werk booming. ,,Ik weet niet wat me overkomt, maar het voelt geweldig'', jubelt ze in haar Atelier Leona aan de Molendijk in Oud-Beijerland.

Jarenlang werkte de Oud-Beijerlandse redelijk anoniem in haar kleine atelier achter haar huis in de wijk Oosterse Gorzen. Tot ze samen met haar dochter het lege pand aan de Molendijk opmerkte. ,,'Dat moet je doen mam. Dat is voor jou', zei mijn dochter. En nu zit ik hier. Binnen een mum van tijd was de huur beklonken. Dit is zo heerlijk en ik heb nog zo veel plannen'', vertelt ze, haast dansend op haar rijk beschilderde laarsjes.

  1. Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan
    PREMIUM

    Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan

    Halte Zomervilla, het woonzorgcomplex voor jongvolwassenen met een complex meervoudige beperking, in Nieuw-Beijerland krijgt een tijdelijke ‘kiss & go’. Hierdoor kunnen busjes die nu af en toe in de straat stil staan, op eigen terrein staan. Dat heeft de gemeenteraad in overleg met stichting Halte Zomervilla besloten. De gemeente neemt de kosten voor het aanleggen van de strook voor rekening, om zo de stichting te ontlasten.