Luchtfoto Spuifront (Mebin-terrein) Oud-Beijerland
Volledig scherm
Luchtfoto Spuifront (Mebin-terrein) Oud-Beijerland © Gemeente Hoeksche Waard

Kuil in oever geeft geen probleem voor bouwplan Spuifront

Een flinke kuil in de oever van het Spui, ter hoogte van de plaats waar ontwikkelaar AM het bouwplan Spuifront in Oud-Beijerland wil maken, hoeft het project niet dwars te zitten. Wel houden de gemeente Hoeksche Waard, waterschap Hollandse Delta en Rijkswaterstaat de 'ontginningskuil' in de gaten.

,,Door de sterke stroming van het Spui vertoont de bodem van een dynamische ontwikkeling. Het is eigenlijk een soort bewegend heuvellandschap van bergen en dalen onder water'', zegt een woordvoerster van de gemeente Hoeksche Waard.

De kuil werd al in 2017 aangetroffen in de buurt van de plaats waar de woningen van het project Spuifront moesten komen. Zoals het er nu naar uitziet, heeft de kuil in het water geen gevolgen voor dat project.

Stortsteen 

Wel kan er volgens de woordvoerster schade aan oevers ontstaan. ,,Het is niet zeker hoe deze kuil zich zal ontwikkelen, dus houden we het goed in de gaten. De bodem van het Spui wordt jaarlijks gemonitord, de plekken nabij bebouwing extra goed. Als het nodig is, kan de kuil worden gedicht met stortsteen.''