Paarden bij landgoed de Peerdegaerdt in Strijen.
Volledig scherm
Paarden bij landgoed de Peerdegaerdt in Strijen. © RV

Krokusvakantie: niemand hoeft zich te vervelen in de Hoeksche Waard

Voorjaarsvakantie, krokusvakantie, carnavals-vakantie. Hoe je het ook noemt, één ding is zeker: bankhangen is er volgende week niet bij. In de Hoeksche Waard is er genoeg te beleven. Een greep uit de bomvolle agenda.

Koeien kijken

Zo stelt melkveebedrijf Oudijk in Strijen zijn deuren open in het eerste weekend van de vakantie, op 23 februari. Bezoekers krijgen een rondleiding waarbij over het reilen en zeilen op een modern veebedrijf wordt verteld.

Sprookjeskast

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Woensdagochtend 26 februari organiseert Bibliotheek de Hoeksche Waard in Oud-Beijerland BoekStart. Hier kunnen kinderen tot vier jaar naar een poppenkastvoorstelling komen kijken waarna er samen wordt geknutseld aan de hand van een sprookjesthema. De activiteit duurt van 10.30 uur tot 11.30 uur en kost twee euro.

Paardenpraat

Hoe communiceren paarden met elkaar? En wat kunnen wij van hun taal leren? Tijdens de workshop Paardentaal op landgoed de Peerdegaerdt in Strijen observeer je samen met een paardencoach de kudde. De workshop vindt plaats op 25 februari van 13.00 tot 15.00 uur. Toegang: 15 euro.

3D-tor

Bij de Intratuin in Numansdorp zijn er deze krokusvakantie verschillende knutselworkshops voor kinderen, zoals het versieren van een canvas-tasje op 25 februari. Het thema is torren, bijen en plantjes. Uitleven met textielstiften en verf is toegestaan. Tijdens de andere workshops kunnen kinderen een lijstje versieren of een kleurrijke 3D-tor maken.

Snelle wagen

Een kartonnen doos tover je om in een snelle auto tijdens de kinderdag van Cultuurpower in de Oude Bijlschool in Oud-Beijerland op 26 februari. Tijdens de workshop van doos naar auto knutsel je deze middag je eigen snelle racewagen. Kinderen die nog geen rijbewijs op zak hebben, hoeven zich na afloop geen zorgen te maken. De knutselruimte verandert daarna in een echte drive-in waar je kunt genieten van een film, inclusief popcorn, in je eigen gebouwde wagen.

Lentekriebels

Hoewel het pas februari is, zijn er al steeds meer sporen van de naderende lente te vinden! Bloeien er al bloemetjes, zitten er al blaadjes aan de bomen, zien we nog beversporen, horen we al vogels fluiten? Tijdens de workshop natuurknutselen op 28 februari in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp maakt de groep eerst een wandeling door het Veerbos waarbij de eerste lentekriebels voorzichtig worden aangewakkerd. Daarbij wordt groen uit het bos verzameld waar de kinderen terug in het centrum iets moois van mogen maken. Toegang: 2 euro.