Volledig scherm
Het korenfestival in Oud-Beijerland. © VICTOR VAN BREUKELEN

Korenfestival krijgt in juni een tweede editie

Het Korenfestival Hoeksche Waard, dat dit jaar in Oud-Beijerland een geweldige en zonovergoten eerste editie beleefde, krijgt een vervolg. Het tweede festival, dat op zaterdag 20 juni 2020 gepland staat, zal bovendien nog grootser opgezet zijn met meer koren en meer optreedlocaties.

De organisatoren Helma Wagemakers en Michon Sprengers krijgen versterking van Marcel Arts bij het opzetten van het evenement, dat dit jaar een prima start beleefde. ,,Met twaalf koren en geweldig weer was het een topdag. Het was dan ook snel duidelijk dat er een vervolg moest komen'', geeft Helma Wagemakers aan. Een vervolg, dat de première-editie sowieso gaat overtreffen.

Uitbreiden

Quote

We willen zoveel mogelijk koren de kans geven om op te treden

Helma Wagemakers

,,We willen zoveel mogelijk koren de kans geven om op te treden. Van twaalf deelnemende koren gaan we naar minimaal twintig koren die die dag in het centrum van Oud-Beijerland mogen zingen. We willen daarbij een zo groot mogelijke variatie nastreven. Het aantal locaties waar de optredens gaan plaatsvinden gaan we uitbreiden naar zes. Er vallen ook locaties af, zoals bijvoorbeeld de huidige galerie aan de Molendijk die gesloten gaat worden, maar we willen toch proberen om op de Molendijk een zanglocatie te creëren.‘’

De aanmelding voor geïnteresseerde koren die hun medewerking willen verlenen is inmiddels geopend. Dat kan via helma@beijersbinnen.nl.