De nieuwe kijkhut.
Volledig scherm
De nieuwe kijkhut. © rv

Korendijkse Slikken open voor wandelaars en vogelspotters na een metamorfose

Het natuurgebied de Korendijkse Slikken bij Goudswaard wordt woensdag 23 oktober feestelijk geopend.

Nu al is het deltanatuurgebied aan het Haringvliet, dat het afgelopen jaar een metamorfose heeft ondergaan, open voor bezoekers. Vanaf een wandelpad, een terp en een kijkhut hebben zij een uitzicht en kunnen ze van dichtbij 90 hectare nieuwe natuur bekijken. Daarnaast is er een verhoogd wandelpad aangelegd. Deze is open van 15 juli tot en met 15 maart.

Kranen, rupsdumpers, shovels en vrachtwagens namen het gebied de afgelopen maanden onder handen om er 90 hectare natuur aan te leggen. Machines groeven grond af om oude, dichtgegroeide kreken weer bloot te leggen en de verbinding met het Haringvliet te herstellen. Sinds begin dit jaar gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier om de oorspronkelijke natuur in de delta te herstellen.

De komende weken plaatst Natuurmonumenten bewegwijzering en informatiepanelen in het gebied.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.