Volledig scherm
(vlnr) Denise, Armelle en Lieke treffen tot hun grote schrik een leeg hok aan. © Qphoto

Konijnenhok weer vol: leerlingen vinden vermiste Stampertje

Het tweede vermiste konijn, Stampertje, van CBS Sabina van Egmond in Oud-Beijerland is gevonden. Het beestje zit weer veilig in zijn hok op het schoolplein. Leerlingen zagen het diertje in Oud-Beijerland rondrennen en wisten het dier in de buurt van de school te vangen.

Zo'n anderhalve week geleden bleek het konijnenhok van basisschool Sabina van Egmond op maandagochtend leeg. Tot grote schrik van leerlingen en directeur Jeffrey van der Veeken.

Tranen

De deur van het hok zat dicht, maar van de dieren was geen enkel spoor te bekennen. Met tranen in ogen gingen de kinderen die het ontdekten naar de directeur. Van der Veeken plaatste daarop een oproep en een video op Facebook waarin hij bewoners die mogelijk iets gezien zouden hebben, opriep om zich te melden.

,,Vermoedelijk is het in het weekend of vrijdag na schooltijd gebeurd. De buitenschoolse opvang is vrijdags tot 18.00 uur open. Iedereen kan dan ongezien het schoolplein op lopen'', aldus de schooldirecteur.

De 11-jarige Denise, Armelle en Lieke uit groep acht, die de konijnen elke ochtend knuffelen en eten geven, kamden de hele buurt uit in de hoop de konijnen te vinden en vangen. Met succes. Bij sporthal De Boogerd werd nog diezelfde middag konijn Bambi gevonden tussen de afvalcontainers en oude spullen.

Vangen

Elke dag keken de leerlingen uit naar het tweede konijn. De tamme beesten kunnen moeilijk overleven in het wild, daarom was het noodzaak ze zo snel mogelijk te vangen.

Het is nog altijd een raadsel wie de dieren uit het hok haalde en liet ontsnappen. De school laat weten dat er een slot op het hok is geplaatst.