Koen de Geus op 4700 meter op de Nevado Huascarán in Peru.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen de Geus op 4700 meter op de Nevado Huascarán in Peru. © Eigen foto

Koen wilde 20.000 kilometer door Zuid-Amerika fietsen, maar stopt na 7000: ‘Man, wat was het zwaar’

Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld op het Argentijnse eiland Vuurland, zal hij niet bereiken. Koen de Geus, de fietsende vogelaar, heeft zijn fietstocht voor het goede doel door Midden- en Zuid-Amerika flink ingekort. Heimwee naar vriendin Olivia en familie en de fysieke inspanning die hem uitput, doen hem al over een maand naar Nederland terugkeren.

 1. Zwemmen kun je leren en verleren: natte gymlessen houden vaardigheden ook na behalen diploma op peil
  PREMIUM

  Zwemmen kun je leren en verleren: natte gymlessen houden vaardighe­den ook na behalen diploma op peil

  De proef, waarbij bovenbouwleerlingen van cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel eens per maand een natte gymles krijgen, wordt na twee jaar pauze vanwege corona opnieuw hervat. Geen overbodige luxe, aldus groepsleerkracht Wilko Vergeer die stelt dat de zwemvaardigheid bij basisschoolverlaters flink is afgenomen. ,Niet zo handig in zo’n waterrijke omgeving als de Hoeksche Waard.”
 2. Koen (31) fietst 20.000 kilometer naar de zuidelijkste stad van de wereld: ‘Meest bijzondere ooit’
  PREMIUM

  Koen (31) fietst 20.000 kilometer naar de zuidelijk­ste stad van de wereld: ‘Meest bijzondere ooit’

  Bijna twee maanden fietst Koen de Geus nu door Noord- en Midden-Amerika. Als toerist en als vogelaar worden zijn ogen er verblind door de natuurpracht. En hij geniet er van de openheid en interesse waarmee de plaatselijke bevolking in Mexico, Belize, Guatemala en El Salvador hem tegemoet treedt. Maar de betovering wordt helaas ook al te vaak verbroken. ‘Dit is het meest bijzondere wat ik ooit gedaan heb. Het is met niets te vergelijken’.