De Anna op weg naar Willemstad.
Volledig scherm
De Anna op weg naar Willemstad. © FGHW

Jammer voor zomertoeristen: veerverbinding tussen Numansdorp en Willemstad vervalt

Zomertoeristen kunnen ‘voorlopig’ niet het pontje nemen tussen Numansdorp en Willemstad. De verbinding met de Noord-Brabantse vestingstad is normaliter van mei tot eind september ‘in de lucht’. Een aanbesteding in de betrokken gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk leverde echter geen inschrijving op. 

 1. Havenmeester Kai (27) wil met ‘leukste haven van Zuid-Holland’ starters op woningmarkt helpen
  PREMIUM

  Havenmees­ter Kai (27) wil met ‘leukste haven van Zuid-Hol­land’ starters op woning­markt helpen

  In een poll van Zeilwereld.nl werd jachthaven Marina Numansdorp uitgeroepen tot de leukste haven van Zuid-Holland. Voor havenmeester Kai Wiedmer geen reden als een gebruinde ‘Baywatch-ster’ in een luie stoel in zijn havenkantoor van het schitterende uitzicht op het Hollandsch Diep te genieten. In zijn hoofd borrelen namelijk tal van ideeën. Bijvoorbeeld over een baai met waterwoningen.
 2. Voor 50.000 euro kocht Peter een wasstraat voor zijn landbouwspuiten: ‘Wéér zo'n moetje vanuit Den Haag’
  PREMIUM

  Voor 50.000 euro kocht Peter een wasstraat voor zijn landbouw­spui­ten: ‘Wéér zo'n moetje vanuit Den Haag’

  Een week eerder schitterde hij nog op een ‘promoplaatje’ van het lokale waterschap. Trots naast zijn onlangs opgeleverde wasplaats voor het reinigen van landbouwspuiten, bedoeld ter voorkoming of vermindering van oppervlaktewatervervuiling. Maar heel eerlijk: Peter van den Hoek uit Heinenoord heeft gemengde gevoelens bij het ding. ,,Wéér zo'n moetje vanuit Den Haag.”