Schaatsen op de plastic ijsbaan op de wintermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaatsen op de plastic ijsbaan op de wintermarkt. © VICTOR VAN BREUKELEN

In Piershil hoeft het niet te vriezen voor ijspret

Het is 9 graden boven nul, maar in Piershil kan al worden geschaatst. Op het pleintje voor de supermarkt aan de Kade ligt vandaag een ‘ijsbaan’ voor een dag. ,,Als de natuur niet meewerkt, zorgen we zelf wel dat we kunnen schaatsen’', zegt organisator Fred Heikoop van de Spar.

Vooral kinderen tot 10 jaar vermaken zich op de kleine baan van zo’n 100 vierkante meter. Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze de gladde ijzers onder binden en het is dus veel vallen en opstaan. Dat geldt ook voor de 7-jarige Shania Achterberg, maar dat mag de ijspret niet drukken. ,,Het is leuk, maar best wel een beetje eng’', zegt ze met een lachend gezicht. De dame van de EHBO kijkt goedkeurend toe. Ze heeft vandaag een makkie. Er heeft zich nog geen enkele gewonde bij haar gemeld.

  1. Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan
    PREMIUM

    Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan

    Halte Zomervilla, het woonzorgcomplex voor jongvolwassenen met een complex meervoudige beperking, in Nieuw-Beijerland krijgt een tijdelijke ‘kiss & go’. Hierdoor kunnen busjes die nu af en toe in de straat stil staan, op eigen terrein staan. Dat heeft de gemeenteraad in overleg met stichting Halte Zomervilla besloten. De gemeente neemt de kosten voor het aanleggen van de strook voor rekening, om zo de stichting te ontlasten.