De huisartsenpost in Klaaswaal wil dat patiënten voortaan eerst online vragen beantwoorden voordat ze telefonisch contact zoeken over hun klachten.
Volledig scherm
PREMIUM
De huisartsenpost in Klaaswaal wil dat patiënten voortaan eerst online vragen beantwoorden voordat ze telefonisch contact zoeken over hun klachten. © Richard van Hoek Fotografie

Huisartsenpost gooit roer om: patiënten moeten eerst naar ‘digitale dokter’ om druk te verminderen

Patiënten in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee die 's avonds of in het weekend een huisarts willen raadplegen, moeten vanaf deze week via de website van Huisartsenpost ’t Hellegat checken of ze de zorg wel echt meteen nodig hebben. Met deze online triage probeert de huisartsenpost in Klaaswaal de stroom aan telefoontjes in te dammen.

  1. De 21-jarige Harm liep met zijn geweer in de aanslag in Nederlands-Nieuw-Guinea: ‘Ik heb niks fout gedaan’
    PREMIUM

    De 21-jarige Harm liep met zijn geweer in de aanslag in Nederlands-Nieuw-Gui­nea: ‘Ik heb niks fout gedaan’

    Daar stond hij dan, Harm (‘Harry’) Monen net 21 jaar, eind maart 1962 in de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. De Oud-Beijerlandse marinier had zojuist te horen gekregen dat zijn compagnie in Nederlands-Nieuw-Guinea zou worden ingezet. Ingezet bij gevechtshandelingen tegen Indonesië, de voormalige Nederlandse kolonie die ook ‘de Vogelkop’ en het Nieuw-Guinese achterland voor zich opeiste.