Patiënt bij de huisarts.
Volledig scherm
Patiënt bij de huisarts. © ANP XTRA

Huisartsen in de Hoeksche Waard nemen maatregelen om verdere coronabesmettingen tegen te gaan

Wie naar de huisarts wil, moet dat in de Hoeksche Waard de komende tijd anders doen. Na telefonisch contact met de eigen huisarts, worden inwoners van de gemeente naar een bepaalde locatie doorverwezen. Dit om patiënten met en zonder (symptonen van) het coronavirus uit elkaar te houden en verdere besmetting tegen te gaan.

Met de wijzigingen wordt het mogelijk om mensen met en zonder het coronavirus op andere locaties te behandelen. Zo is er een paar deuren naast huisartsenpost 't Hellegat in Klaaswaal een tweede post geopend om deze twee doelgroepen te kunnen scheiden. Ook kan het zijn dat mensen niet bij hun vertrouwde huisarts terecht kunnen, maar ergens anders heen moeten komen.

'Onvermijdelijk'

Volgens Jochem Janssen, directeur van 't Hellegat zijn deze maatregelen onvermijdelijk. ,,Dit is absoluut de beste keuze. In deze regio geldt de GRIP-4-status. Dat betekent dat er een crisissituatie is.''

De nieuwe, tijdelijke situatie, is pas een paar dagen onderweg, maar Janssen merkt wel dat Hoeksche Waarders de maatregelen goed oppikken. ,,Eigenlijk gaat het best goed. Er is begrip voor de situatie en voor ons is het goed werkbaar.''

Inwoners van Hoeksche Waard worden opgeroepen altijd eerst de eigen huisarts te bellen en pas daarna langs te komen, mocht dat nodig zijn.