PREMIUM
Horecastudent Lars is pas 21 en runt nu al eigen zaak: ‘Stage lopen bij mezelf’
Lars Remmers is pas 21 jaar en moet zijn opleiding aan de horecavakschool nog afronden, maar runt nu al een eigen zaak. De Puttershoeker opende op 22 mei eeterij De Blaek, het voormalige By Ons in Blaaksedijk. ,,Stage lopen doe ik bij mezelf.”
Een snuffelstage. Dat is waarvoor Puttershoeker Lars Remmers zo’n vier jaar geleden terechtkwam bij eetcafé By Ons aan de Blaaksedijk Oost, als eerstejaars student meewerkend horecaondernemer. Een opleiding die de kersverse eigenaar van dezelfde zaak volgend jaar in maart hoopt af te ronden. ,,Gelukkig hoef ik maar een dag in de week naar school”, zegt hij, ,,precies op de dag dat ik niet open ben.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
PREMIUM
In het Vrouwencentrum in Oud-Beijerland worden taboes doorbroken: ‘Zie het als een cadeau voor een vrouw’
Een voorzetwandje hier, en een likje verf daar. Het wordt nog even doorpezen om het steriele kantoorinterieur van het bedrijfspand ‘weg te werken’. Want in het Vrouwencentrum in Oud-Beijerland dat Marjolein Maas en Gertruda Ouwehand er in september starten, moet een vrouw vooral het gevoel hebben dat ze bij een vriendin op bezoek komt, of een goede kennis. -
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Vier restaurants, één avond: tijdens deze foodtour hop je van gerecht naar gerecht door Oud-Beijerland
Een viergangendiner verdeeld over niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier restaurants. Het is het beproefde recept van Food la Route, dat al jarenlang mensen in heel Nederland een avondje van het ene naar het andere restaurant doet hoppen. In oktober kan dat weer in het centrum van Oud-Beijerland. -
PREMIUM
Mishandelde vader zijn baby of was hij ‘onvoorzichtig’ bij het spelen? ‘Onderschat dat zij teerder was’
Een 31-jarige man uit de Hoeksche Waard is veroordeeld voor mishandeling van zijn piepjonge dochtertje. Het drie maanden oude baby’tje werd thuis door haar vader in het gezicht geslagen, waardoor ze bloeduitstortingen en blauwe plekken opliep. Op haar beentje vond een arts een bijtwond. ,,Klaarblijkelijk was dat veel te hard’’, zei de jonge ouder woensdag tijdens zijn rechtszaak.
-
PREMIUM
Loeihete dagen dus het water van Costa del Spui lonkt: ‘Het is hier druk, honderden mensen per dag’
Oh, oh, wat een weertje! Honderden mensen trekken dezer dagen naar het strand bij Costa del Spui. Die leggen hun handdoekjes overigens op een compleet opgefriste plek. ,,Nieuw zand, opgeknapte speeltoestellen én een kersvers hekje.” -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan. -
Lars mag zich de beste cyber agent van de Hoeksche Waard noemen
Lars ten Napel (12) uit Maasdam is door burgemeester Van Hemmen gehuldigd tot beste Junior Cyber Agent van gemeente Hoeksche Waard. Hij behaalde de afgelopen maanden de meeste punten met het spel HackSHield, dat kinderen leert over online gevaar.