Bezoekers kunnen op 26 mei niet alleen honing en imkerij-artikelen kopen, maar ook meekijken met bijvoorbeeld het ambacht korfvlechten.
Volledig scherm
Bezoekers kunnen op 26 mei niet alleen honing en imkerij-artikelen kopen, maar ook meekijken met bijvoorbeeld het ambacht korfvlechten. © Beeing on Unsplash

Honingliefhebbers opgelet: de bijenmarkt keert terug

Bijen- en honingliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want na twee jaar afwezigheid vanwege corona wordt op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) weer een bijenmarkt gehouden in de Hoeksche Waard. Bezoekers kunnen op die dag in Numansdorp niet alleen honing en imkerij-artikelen kopen, maar ook meekijken met bijvoorbeeld het ambacht korfvlechten.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.