Muizenjacht met Merijn van den Hoogenhoff
Volledig scherm
Muizenjacht met Merijn van den Hoogenhoff © Privéfoto

Hoekschewaards Landschap: ‘Word lid of doneer in deze crisistijd'

Hoekschewaards Landschap (HWL) doet een oproep aan Hoeksche Waarders om vooral lid te worden van de natuurorganisatie. De reden: de coronacrisis hakt er ook bij hen flink in. 

In een video op Facebook uit beheerder Merijn van den Hoogenhoff van natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland zijn zorgen. Vanwege het coronavirus is het voor de natuurorganisatie in de Hoeksche Waard onmogelijk inkomsten te krijgen om de natuur en de bezoekerscentra in onder meer Oud-Beijerland en Numansdorp goed te onderhouden. Ook is er, zo zegt Van den Hoogenhoff, ‘simpelweg geld nodig’ om voorlichting voor scholieren te kunnen blijven geven. 

Door lid te worden van Hoekschewaards Landschap wordt dat voor de natuurliefhebbers al en een stuk eenvoudiger, zo is de gedachte. Wie geen lid wil worden kan HWL eenmalig steunen door een donatie te doen. Ook daarmee is Van den Hoogenhoff erg geholpen. ,,In de 47 jaar dat onze vereniging bestaat hebben we veel hobbels moeten nemen om onze Hoeksche Waardse natuur mooi, leefbaar en groen te houden’’, zegt hij in de video. ,,Dat heeft veel strijd gekost, maar een strijd zoals we nu door corona moeten voeren hebben wij ook nog nooit geleverd. Vandaar ons - niet heel onverwachte verzoek - om ons te steunen.’’