Mevrouw Engels uit Strijen heeft gisteren honderd kaarsjes uitgeblazen.
Volledig scherm
Mevrouw Engels uit Strijen heeft gisteren honderd kaarsjes uitgeblazen. © Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waardse inwoonster viert haar honderdste verjaardag

Het is gisteren precies honderd jaar geleden dat mevrouw Engels uit Strijen ter wereld kwam in Klaaswaal. Ze heeft vijf kinderen, elf kleinkinderen en zeventien achterkleinkinderen. Haar verjaardag werd gistermiddag goed gevierd met taart, bloemen én een bezoek van burgemeester Govert Veldhuijzen. 

Vlak na de oorlog vertrokken mevrouw Engels en haar man naar Dordrecht, maar het echtpaar verhuisde in 1988 naar Strijen. Bijzonder is dat mevrouw op haar vijftigste nog haar rijbewijs haalde en hier nog lang plezier van had. Sinds vijf jaar woont ze in De Hoge Weide in Strijen.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.