Met de werving van nieuw zorgpersoneel via de Hoeksche Switch, waar de eerste deelnemers hun mbo-certificaat hebben gehaald, is al begonnen in de Hoeksche Waard.
Volledig scherm
Met de werving van nieuw zorgpersoneel via de Hoeksche Switch, waar de eerste deelnemers hun mbo-certificaat hebben gehaald, is al begonnen in de Hoeksche Waard. © Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard wil in alle dorpen een huisarts, apotheek én ontmoetingsplek

De bouw van 3210 nieuwe woningen, een huisarts en apotheek in alle veertien dorpen en een laagdrempelige ontmoetingsplek voor en door inwoners in al die dorpen. Dat zijn enkele belangrijke uitgangspunten uit de Conceptvisie Wonen, Welzijn en Zorg 2030 die de gemeente Hoeksche Waard deze week publiceert.

  1. Voormalig akkerland in Numansdorp krijgt nieuwe bestemming als eerste flexwijk van Hoeksche Waard
    PREMIUM

    Voormalig akkerland in Numansdorp krijgt nieuwe bestemming als eerste flexwijk van Hoeksche Waard

    Bewoners rondom de Wethouder Van der Veldenweg in Numansdorp krijgen over enige tijd nieuwe buren. Zo’n veertig tot vijftig huishoudens in totaal, die hun intrek nemen in ‘tijdelijke woningen’ die binnenkort gebouwd worden in het polderland waar zij nu nog vrij uitzicht over hebben. De beoogde bewoners: Hoeksche Waardse starters en woningzoekenden, maar ook statushouders en mogelijk Oekraïense vluchtelingen.