Hoeksche Waard werkt aan een energieneutrale gemeente. Dat betekent veel zonnepanelen.
Volledig scherm
Hoeksche Waard werkt aan een energieneutrale gemeente. Dat betekent veel zonnepanelen. © Guus Schoonewille

Hoeksche Waard werkt aan duurzame toekomst, maar er zijn twijfels

Zonnepanelen op het dak bij woningen, bedrijven en instellingen, minder CO2-uitstoot, minder verbruik van aardgas en schone energie gebruiken. De gemeente Hoeksche Waard gaat het allemaal inzetten voor dat ene grote doel: in 2040 energieneutraal zijn. De raad ging daar deze week mee akkoord, al zijn er twijfels.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Collega’s worden badend in zweet wakker, maar boer Henk (58) wil land best verkopen: ‘Zitten op postzegel’
  PREMIUM

  Collega’s worden badend in zweet wakker, maar boer Henk (58) wil land best verkopen: ‘Zitten op postzegel’

  Als grootste veroorzaker van stikstofuitstoot hangt de agrarische sector al jaren een zwaard van Damocles boven het hoofd. In uitgelekte kabinetsplannen worden miljarden beschikbaar gesteld om met de opkoop van productierechten en onteigeningen de uitstoot van de veehouderij flink naar beneden te brengen. Veeboer Henk Westerlaken uit Numansdorp wordt door de plannen niet badend in het zweet wakker. ,,Alles is te koop, behalve mijn vrouw, kinderen en hond.’’
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.