Volledig scherm
Wethouder Joanne Blaak van de Hoeksche Waard. © Arno Hoogwerf

Hoeksche Waard breekt met leverancier van rolstoelen en trapliften. ‘Bedrijf komt afspraken niet na’

De gemeente Hoeksche Waard heeft het contract opgezegd met het Hulpmiddelencentrum (HMC). Dat bedrijf levert onder meer hulpmiddelen als een rolstoel of een traplift voor mensen binnen de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo). Volgens wethouder Joanne Blaak komt het bedrijf de gemaakte afspraken niet na.

Volgens Blaak worden onder meer hulpmiddelen aan klanten niet tijdig geleverd. Meerdere gesprekken tussen de gemeente en HMC hebben in de ogen van de Hoeksche Waard niet tot verbetering van de service geleid. Inwoners die contact hebben met het hulpmiddelenbedrijf zijn per brief op de hoogte gesteld van de huidige situatie.

,,Wij willen dat de dienstverlening aan onze klanten verbetert, daarom hebben wij besloten op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier. Wij betreuren deze situatie en doen er alles aan om de overgang naar de leverancier voor onze klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen’’, zegt Blaak.

De gemeente Hoeksche Waard zegt in een verklaring ‘steeds meer klachten over de levering door HMC’ te krijgen. ,,De dienstverlening aan onze klant moet verbeterd worden en voldoen aan de eisen die wij hiervoor gesteld hebben. HMC heeft aangegeven dit niet op korte termijn te kunnen organiseren. Daarom zetten we het contract stop.’’

Tot er een nieuwe leverancier is gevonden blijft HMC de hulpmiddelen echter wel ‘gewoon’ leveren, meldt de gemeente. ,,Daarvoor blijven ze verantwoordelijk, net als voor het onderhoud aan de geleverde hulpmiddelen. Wanneer inwoners nog wachten op een hulpmiddel bekijken wij per situatie wat er mogelijk is om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.’’