De Sportlaan in Puttershoek is afgesloten.
Volledig scherm
De Sportlaan in Puttershoek is afgesloten. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Ho, stop, er wordt hier gewerkt: de Sportlaan krijgt onder meer een straat speciaal voor fietsers

Wát een gedoe, zo’n opgebroken weg. Maar het is het allemaal waard, toch? De Sportlaan bij Maasdam en Puttershoek wordt flink onder handen genomen. Begin mei moet ’t klaar zijn.

 1. Har (87) zat in oorlogstijd vol kattenkwaad: ‘Met een broekriem hebben de Duitsers me blauw geslagen’
  PREMIUM

  Har (87) zat in oorlogs­tijd vol katten­kwaad: ‘Met een broekriem hebben de Duitsers me blauw geslagen’

  De oorlog is voor Har Kolmsberg geen gevoelig thema. Geen boek dat bij het openslaan oude wonden openrijt. Sterker: de ’s-Gravendeler vindt het alleen maar prachtig als zijn kleinzoon vraagt: ‘Opa, vertel nog eens over vroeger’. Hoe langer Kolmsberg over zijn jeugd in oorlogstijd praat, des te meer komen bij hem de verhalen – en vooral de kwajongensstreken – naar boven.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. Havenmeester Kai (27) wil met ‘leukste haven van Zuid-Holland’ starters op woningmarkt helpen
  PREMIUM

  Havenmees­ter Kai (27) wil met ‘leukste haven van Zuid-Hol­land’ starters op woning­markt helpen

  In een poll van Zeilwereld.nl werd jachthaven Marina Numansdorp uitgeroepen tot de leukste haven van Zuid-Holland. Voor havenmeester Kai Wiedmer geen reden als een gebruinde ‘Baywatch-ster’ in een luie stoel in zijn havenkantoor van het schitterende uitzicht op het Hollandsch Diep te genieten. In zijn hoofd borrelen namelijk tal van ideeën. Bijvoorbeeld over een baai met waterwoningen.