Grote schade aan een juwelierszaak in de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland na een plofkraak. Verderop in het dorp is een aanhouding verricht. Volgens de eigenaren mogelijk dezelfde man die eerder dit jaar een inbraak pleegde.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote schade aan een juwelierszaak in de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland na een plofkraak. Verderop in het dorp is een aanhouding verricht. Volgens de eigenaren mogelijk dezelfde man die eerder dit jaar een inbraak pleegde. © Jeffrey Groeneweg

Het had feestjaar moeten zijn, maar juwelier is voor tweede keer doelwit van geweld: ‘Het is een ravage’

‘H-hallo....’ De stem aan de andere kant van de lijn klinkt wat hees, krakerig, verslagen. Juwelier Bijland aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland is in de nacht van zondag op maandag het doelwit geworden van een plofkraak.

  1. Ze jagen koeien op hol en lijken soms ‘expres’ boven boerderijen te vliegen: ‘Het is hier niet zoals in Texas’
    PREMIUM

    Ze jagen koeien op hol en lijken soms ‘expres’ boven boerderij­en te vliegen: ‘Het is hier niet zoals in Texas’

    Ze mogen dan heer en meester zijn in de lucht, vanaf de grond krijgen Apache-vliegeniers heel wat kritiek te verduren. Onder andere vanuit de Hoeksche Waard. Ze jagen er koeien en paarden op hol, verstoren broedende grutto’s en lijken soms ‘expres’ minutenlang boven boerderijen te klapwieken. Tja, zo weids en vrij vliegen als Maverick tijdens de beroemde ‘Top Gun’-trainingen is er in Nederland niet bij.