Job Heerink, Willem van Hassel Rosa Hilling en Jeroen Eijeriks (vlnr) gaven vorig jaar de aanzet voor een Herenboeren-project in de Hoeksche Waard.
Volledig scherm
Job Heerink, Willem van Hassel Rosa Hilling en Jeroen Eijeriks (vlnr) gaven vorig jaar de aanzet voor een Herenboeren-project in de Hoeksche Waard. © Jeffrey Groeneweg

Herenboerderij Hoeksche Waard zoekt meer mensen om hun ‘van boer tot bord’-idylle waar te maken

Ze willen grip op hun eten. Gezond voedsel, waarvan ze weten waar het vandaan komt en dat het eerlijk geproduceerd is. Met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Dat, in een notendop, het ideaal van een aantal Hoeksche Waarders die zich sterk maken voor een Herenboerderij. Ofwel: een coöperatief gemengd boerenbedrijf dat eigendom is van zo’n tweehonderd huishoudens.

  1. Zij beheren hét watervogelparadijs onder de rook van Rotterdam: ‘Voor hen zijn wij van levensbelang’
    PREMIUM

    Zij beheren hét watervogel­pa­ra­dijs onder de rook van Rotterdam: ‘Voor hen zijn wij van levensbe­lang’

    Het zijn boswachters zonder noemenswaardig bos, maar met een enorme rivierdelta vol unieke vogeleilandjes in hun portefeuille. Waar ooit zout water stroomde, bevindt zich nu een walhalla voor watervogels. Maar zonder het wakende oog en het handelen van de mannen en vrouwen van Staatsbosbeheer stort het sprookje dat rondom het Haringvliet en Hollands Diep is gecreëerd zomaar weer ineen.